Blog téma ötletek az MLM blogodra

írta Blog Marketing, Online Hálózatépítés

Blog téma ötletek – Hogyan készíts el egyszerűen és gyorsan egy blogbejegyzést az MLM blogodra?

Ha elkezdted már a legeredményesebb módját az online hálózatépítésnek, a blogközpontú értékesítési csatorna működtetését, és már írtál jó néhány bejegyzést.

Akkor előfordulhat, hogy néha ötlettelenségben szenvedsz és nincsenek blog téma ötleteid.

Nálam is előfordul alkalmanként, pedig én elég kreatív vagyok és már ismerem a forrásokat, hogy honnan szerezzek blog téma ötleteket.

Ebben a cikkben segítséget kapsz hozzá, hogyan szerezz magadnak téma ötleteket a blogodhoz, mert írni kell, ha üzletet akarsz az interneten.

Több, mint valószínű, hogy kerestél már ötleteket az MLM blogodhoz, tudom, mert én is így kezdtem. Kissé nehézkes lehet néha újabb és újabb értékes tartalmat készíteni.

Ebben a bejegyzésben néhány kulcsfontosságú összetevőt fogok megosztani veled, amitől majd előjönnek a nagy ötletek neked is.

És kapsz tőlem néhány konkrét ötletet, így soha nem jelent gondot ezután a friss tartalommal írt bejegyzések készítése. Ezen kívül adok még tippet, hogyan lehet érdekesebbé tenni a bejegyzéseket, mint ahogyan azt én is teszem.

Oké akkor kezdjük…

Azt el kell mondanom, hogy elég kreatív vagyok amikor blog cikket írok, és megtanultam hallgatni a piacon, így aztán a blog téma ötletek keresése nem is olyan nehéz a számomra.

Amikor azt mondom, hogy figyelj a piacon, az alatt azt értem, hogy amit a Te célcsoportod beszél. A Te üzleted célcsoportja! Illetve az az ember aki a potenciális vásárlód lehet, az úgynevezett Buyer Persona.

Minden üzletnek és termékcsoportnak megvannak a maga potenciális vásárlói. Ha ezt még nem találtad meg, akkor ezzel kell kezdened az internetes üzletépítést. A piackutatással!

Én is egy csomó időt töltök azzal, hogy a kérdéseket hallgatom, vagy a Network Marketing Célpiacot kutatom.

Egy információs korban élünk, és a legtöbben az interneten keresik a problémájukra a megoldásokat. Ahol nagyszerű blog téma ötletek vannak, mert pontosan megtudhatod, hogy az emberek mire keresik a választ minden nap.

A legjobb téma ötletek ténylegesen abból származnak amiket az emberek kérdeznek.

Nemrég kaptam egy kérdést az egyik olvasómtól, hogy “honnan tudom, hogy erre szükség van, és honnan szedem a bloghoz az ötletet?”
Tehát az ötlet adott volt ehhez a blogbejegyzéshez, (mivel megkérdezték) és a kérdés mindig szükséget mutat.

Én mindig figyelem, hogy mi történik az online hálózatépítés világában.

Látom, hogy mi az amit nagyon keresnek, és mi az ami nem fontos. Ha valamit nagyon keresnek az emberek akkor gyorsan írok róla egy bejegyzést.

Mindig megnézek más marketingeseket és ha észreveszek valamit amit rosszul csinálnak, vagy tudok egy jobbat ahogyan jobb bejegyzést lehet csinálni, akkor kijavítom a hibát, mert látom, hogy szükség van rá.

Mindig tanulok valami újat, így soha nem fogyok ki a friss téma ötletekből.

A Te dolgod is az, hogy szakértő legyél a piacodon.

Ez az, ami vonzza a tömegeket! Bizonyára ismered a mondást:
“Azok akik a legtöbbet tudnak egy piacról, azoké a piacvezető szerep”

Remélem, tudod, hogy ez igaz! Ezért olyan fontos, hogy fejleszd a készségeidet, és legyél egy lelkes hallgató. Biztosíthatlak róla, hogy a szakértő mindig a legtöbbet tanulja, és így soha nem fogynak el az ötletei!

Most vessük bele magunkat, és nézzük meg, hogyan születnek a blog téma ötletek:

Kedvenceim azok a blogbejegyzések, amikben arról van szó, hogy “Hogyan kell” csinálni valamit.

Függetlenül attól, hogy az érdeklődők figyelem felkeltésére készülnek, vagy egyszerű ötletek, vagy pontos kutatások alapján készült tréningek.

Teljesen biztos lehetsz benne, hogy mindig lesznek új ötleteid az ilyen típusú bejegyzésekhez, ha azon vagy, hogy megtaníts dolgokat a piacodnak.

Mindig lesz olyan, hogy választ kell adni valakinek a problémájára, hogy mit, hogyan kell csinálni, vagy mit, hogyan kell használni.

Ezt hívjuk a “Hogyan kell” bejegyzéseknek, és ez lehet egy cikk, videó vagy hanganyag, ami pontosan megmagyarázza, hogyan lehet megoldani a problémát.

Friss blog téma ötletek az MLM blogodra mindig lesznek, amíg mások segítésére összpontosítasz, ahelyett, hogy eladni akarnál.

Az értékes tartalom mindig KIRÁLY!

MLM cégek véleményezése:

Az MLM cégek véleményezése egy nagyszerű téma ötlet. Szakértői értékelést írsz másik MLM cégekről. Olyanokat amiből látszik a hozzáértésed és a szakértelmed.

Ezek a témák kutatásokat ígényelnek tőled, de nagy elismeréssel járnak a részletes elemzések, mert az emberek meghálálják az őszinte, részletes, kutatásokon alapuló véleményeket.

Hálásak lesznek neked az emberek, mert elvégezted helyettük a munkát.

Ennek a legnagyobb oka az, hogy 15 – 20 ezer ember csatlakozik egy átlagos hétköznap az MLM cégekhez. És mit gondolsz, hol keresnek csatlakozás előtt a cégekre? Természetesen a Google-ben, tehát ez egy nagy lehetőség!

Ezek nagyon jó blog téma ötletek, különösen akkor, ha az első oldalon hozza a Google a cég értékelését.

Rengeteg MLM vállalat van a világon, és folyamatosan indulnak újak, és persze szünnek is meg. Tehát ha azt tervezed, hogy egy elismert Szakértő legyél a piacodon, fontos tudni más vállalatokról is.

Írj egy vállalati értékelést és tedd közzé, ez szakértőként pozicionál és kapsz egy csomó forgalmat a Google-tól, egy kis kereső optimalizálással vidd fel az első oldalra a Google-ben a cég nevére keresve.

Ha naprakész akarsz lenni az új cégek indításáról, egy nagyon jó ötlet, ha megnézed az NPros.com, és a Businessforhome.org weboldalt így mindig tisztában leszel az új cégekkel.

Egyéb blog téma ötletek:

Nézz a célpiacod számára releváns videókat a YouTube-on, és amit tanulsz belőlük írj egy jó cikket! Kifogyhatatlan leszel az ötletekből ha videókat nézel, de készíts te is videókat a témádban és tanítsd az embereket benne.

Írj egy cikket, vagy készíts videót az eszközökről amit használsz az üzleted építésére, ez leginkább azokat fogja érdekelni akik csatlakozni akarnak az üzletedhez.

Írj hosszú, alapos, segítő cikkeket!

Tehát most, hogy már látsz néhány témát amiről tudsz írni, és itt van még a 6 tipp, hogy még több ötleted legyen a friss tartalomhoz:

1. Blog téma ötlet

Az első az, hogy iratkozz fel más online hálózatépítők hírlevelére.

Fontos tudnod, hogy mi zajlik a piacodon és, hogy mások mit tesznek közzé, hogyan képzik az embereket, és milyen technikákkal dolgoznak.

Rengeteg ötletet lehet kapni így, és rengeteg értékes információhoz lehet hozzájutni letölthető E-book formájában.

FIGYELEM, szem előtt kell tartanod, hogy te csak egy feliratkozó vagy másnál, hogy tudd mi folyik a piacon, és azért, hogy téma ötletek legyenek a tarsolyodban.

Tarts szemellenzőt, így nem leszel zaklatott a kapott ajánlatoktól, amiket néha küldenek. Látok sok hálózatépítőt az interneten, akik havonta új üzleti ajánlatokkal jönnek elő.

Ne ess bele ebbe a kategóriába, összpontosíts a saját vállalkozásodra, és bekerülsz a felső 1%-ba.

2. Blog téma ötlet

Csinálj keresést a Googleben a célpiacod témájában és olvass sokat, ezzel nem csak a kommunikációs készséged fog fejlődni, de tisztában leszel azzal, hogy mit szeretnek és mit nem szeretnek az emberek a piacodon.

Mert a blogokon és fórumokon hangot adnak az emberek mind a tetszésüknek, és a nem tetszésüknek egyaránt.

Egyébként is kell másik blogokat látogatni és kommentelni a visszamutató linkek miatt, de amíg nézed az ilyen blogokat mindig legyél figyelemmel, hogy miről tudsz új információt közzétenni, és írj hozzá kapcsolódó bejegyzést, miután alaposan felkutattad a témát.

3. Blog téma ötlet

Tudj meg mindent időben! Mindig tanulj új dolgokat, látogass internetes szemináriumokat, élő képzéseket amennyire lehetséges, tanulj valami friss és új dolgot mindig!

Te vagy a szakértő, ha többet tudsz, akkor többre jutsz. Írd meg a blogodon mit tanultál vagy tanulsz, és kész a történet!

4. Blog téma ötlet

Tudd meg, mi az amiről a célpiac beszél, legyen az friss hírek, ellentmondásos téma, érdekes vagy aktuális statisztikák, egy népszerű személy, egy érdekes blogbejegyzés.

Ezután írd meg a blogodon az ötletet! A legjobb hely, hogy megtudd, hogy miről beszél a megcélzott piac, az a Szociális Média. A Facebook és a Google+ a legjobb erre.

5. Blog téma ötlet

Írj egy blogbejegyzést az egy kategóriához kapcsolódó blogbejegyzésekről. Ezt ajánlott csinálni egyszer – egyszer, ha már írtál egy adott témában 5-10 cikket.

Érdemes a címnek ilyet adni pl.: “A top 5 blogbejegyzés a vonzás marketing témában”, írj rövid összegzéseket és add hozzá a linkeket amik a posztokra mutatnak.

6. Blog téma ötlet

A tartalomnak nem kell, hogy új legyen mindig, mint gondolod … Sőt újra közzéteheted a korábbi blogbejegyzéseket frissítve az ötleteket újra és újra.

Tegyük fel, hogy rövid idő alatt írtál heti 4 – 5 alkalommal, ezután visszamehetsz a régebbi bejegyzésekhez és szerkesztheted őket egy kis hozzáadással vagy újra fogalmazással, és akkor egyszerűen újra közzéteszed mintha teljesen új lenne.

Ez a stratégia egy jó módja annak, hogy nem csak időt takarít meg, hanem azt is mutatja a Google – nek, hogy mindig frissíted a webhelyedet, amit viszont azt eredményezi, hogy a Google nagyon szeretni fog téged.

Használd ezeket a tippeket, hogy ötleteket találj, és az MLM Blog meghozza számodra azt a forgalmat ami a vállalkozásod növekedéséhez vezet.

van itt valami ami érdekelhet

Én ezt a marketing rendszert használom.

Kérd a hozzáférést és megmutatom!

Beréti Menyhért

Beréti Menyhért

Modern Hálózatépítés Szakértő

Szakterületem a blog központú értekesítési csatornák tervezése és kivitelezése hálózatépítőknek. 2008-óta foglalkozom online marketinggel. Amit tanítok azt én is mindennap használom a blogok és értékesítési csatornák építése közben. A Modern Hálózatépítést és annak technikai megvalósítását mutatom be a cikkekben és az oktatóanyagokban.

Megosztás