Hogyan kezdd el a bejegyzésed a blogodon, hogy tovább is olvassák?

írta Blog Marketing

5 egyszerű módja, hogy úgy kezdd el a blogbejegyzést, hogy tovább is olvassák az emberek.

Mi a 2. legfontosabb része a blogbejegyzésnek a cím után?

 

Gyakran töltök el sok időt az első 40 – 50 szó leírásával, a címmel és az első bekezdéssel.

Képzeld el, mennyire leszel csalódott, miután írsz egy nagyszerű címet a bejegyzésednek, és elveszíted az olvasókat a nyitás után, mert elmulasztottál lendületet adni.

A nagy kezdés után a gyenge folytatás olyan, mint ha valakit behívsz az otthonodba, és amikor be akar lépni, rávágod az ajtót az arcára.

Szóval, itt van 5 módja, hogy úgy nyisd ki a bejegyzést, ami elfogja az olvasó képzeletét, és mélyebbre húzza a tartalomba:

1. Kérdezz

Nyisd a posztot egy kérdéssel, egy “költői kérdéssel”, ez egy remek eszköz, amely létrehozza a kíváncsiságot, és elgondolkodtatja az olvasódat.

A gondolkodás egyenlő egy aktív szerepvállalással a szövegben, és ez egy nagyon jó dolog.

2. Ossz meg egy történetet vagy idézetet

Az anekdoták rövid, szellemes történetek, amelyeken az emberek nevethetnek, és közvetlenül meghatározhatják a fő szempontokat a bejegyzésben. 

Egy szép idézet, egy kép egy híres emberről, csodákra lehet képes, és megtartja a figyelmet az első másodpercekben.

3. Kapcsold be a lelki szemeit az olvasónak

Előállítani egy mentális képet az olvasó fejében az egyik legerősebb dolog, amit valaha tehetsz az írásoddal.

Tehát, kifejezetten vonzó a képzelet számára egy ilyen erős nyitási technika.

Aktiváld az elméjét, a lelki szemeit az olvasódnak a szavak segítségével, mint: “képzeld el”, “látod a képet?”, “emlékszel mikor?”, stb…

4. Használj analógiát, metaforát, vagy hasonlatot

Az analógiák, metaforák, és hasonlatok, a legerősebb eszközök lehetnek a kezedben, amikor elmondod a történetet egy mondatban.

Ez egy nagyszerű módja, hogy megfogd az olvasó figyelmét, és egyben provokáld a mentális ábrázolásra, amely lehetővé teszi, hogy az olvasó elmondja a történetet magának.

5. Idézz megdöbbentő statisztikákat

Az érdekes és sokkoló kezdés is egy nagyszerű technika. Az emberek szeretik, ha el vannak látva érdekes adatokkal, de csak akkor, ha egyedi, meglepő, sőt megdöbbentő. A statisztikának is közvetlenül kapcsolódnia kell a bejegyzéshez.

Bónusz Tipp: A 3. legfontosabb része a blogbejegyzésnek a zárás. Egy nagyszerű módja annak, hogy bekapcsold az olvasót a blog vérkeringésébe.

Itt kérheted meg egyéb dolgokra, hogy iratkozzon fel, írja meg a véleményét, vagy ossza meg a bejegyzésed másokkal is, és ajánlhatsz fel további értékes tartalmat.

Mit ahogyan itt is láthatod…

van itt valami ami érdekelhet

Én ezt a marketing rendszert használom.

Kérd a hozzáférést és megmutatom!

Beréti Menyhért

Beréti Menyhért

Modern Hálózatépítés Szakértő

Szakterületem a blog központú értekesítési csatornák tervezése és kivitelezése hálózatépítőknek. 2008-óta foglalkozom online marketinggel. Amit tanítok azt én is mindennap használom a blogok és értékesítési csatornák építése közben. A Modern Hálózatépítést és annak technikai megvalósítását mutatom be a cikkekben és az oktatóanyagokban.

Megosztás