Miért és hogyan készíts blogírás ütemtervet?

írta Blog Marketing

Van az MLM blogodnak ütemterve?

Az egyik legfontosabb lépés a sikeres MLM blogíráshoz, hogy értékes tartalmat hozz létre rendszeresen. Ha ezt teszed, akkor egyre több forgalmat vezetsz a blogodra, és létre hozod a vezető szerepedet a piacon.

Itt van, hogy miért:

MLM Blog készítés – Miért kell az ütem terv?

1. Az olvasóid észre fogják venni, hogy a blogod egy forrása az értékes információknak és a gyakorlati megoldásoknak a problémáikra, és folyamatosan egyre többször vissza jönnek.

2. A keresőmotorok, mint a Google, mindig keresik a legfrissebb, a legtöbb releváns tartalom megjelenítését a keresési eredményekben.

Minél több értékes tartalmat hozol létre az MLM blogodon, annál nagyobb az esélye annak, hogy a keresőmotorok elismerjenek.

Egyszerűen fogalmazva, a rendszeres minőségi tartalom a blogon azt jelenti, hogy megnövekedik a forgalom és több pénzt teszel a zsebedbe.

Ahhoz, hogy ezt elérd, létre kell hozni egy ütemtervet, amelyhez ragaszkodni kell, hogy a blog egy készpénzt termelő platform legyen. Hát nem nyilvánvaló?

Sajnos nem. Találkoztam már egy csomó MLM bloggerrel, akik nem látnak eredményeket a blogolásból, és amikor ránézek a blogra látom, hogy nincsenek összhangban a bejegyzések.

Mit jelent ez?

1. Néhányan csak egyszer – kétszer írnak egy bejegyzést egy hónapban, vagy még ritkábban.

2. Néhányan több egymást követő napon írnak bejegyzéseket, majd küzdenek, hogy fenntartsák ezt a mintát.

3. Néhányan teljesen felhagynak a blogírással, nem, hogy bármilyen tartalmat írnának, de nem írnak semmit.

Nos, ezekben az mlm bloggerekben van egy közös dolog. Mindegyik reménykedik, hogy jön majd valaki aki forgalmat és nyereséget hoz. Hogy lehet ezt gondolni? Vajon következetes? Nem, egyáltalán nem az!

MLM blog tervezés

Ha tényleg komolyan gondolod az MLM blogírást és szeretnéd, hogy egy tisztességes jövedelem forrása legyen, hozz létre egy ütemezést miután elolvastad ezt a bejegyzést.

Ne várj a megfelelő pillanatra, mert az soha nem fog eljönni. Készíts egy kötelezettségvállalást, és írd le egy papírra.

Szóval, milyen gyakran érdemes blogbejegyzést írni? Szinte hallom ahogy kérdezed…

Örülök, hogy megkérdezed, mivel ez az egyik leggyakoribb kérdés amivel találkozom az új mlm bloggerek részéről.

A legfontosabb, hogy úgy dolgozd ki az ütemtervet, hogy az összhangban álljon a körülményeiddel és a céljaiddal.

Nem lenne értelme egy olyan tervnek, amiben 2 bejegyzés van napi szinten, mert nem tudod elérni, ha más kötelességed is van. Én személy szerint azt ajánlom, hogy 2 – 3 minőségi bejegyzést írj egy héten.

Amikor a blog még új, akkor írj 5 bejegyzést egy héten 90-120 napig, de később is legalább kettőt.

A közzétételi napokat is előre tervezd meg, pl: kedd, szerda, és egy hétvégi bónusz. Ha megszokod a tervet, akkor emlékeztető nélkül is fog menni.

Nos, a másik dolog, hogy az MLM bloggerek sokan küzdenek azzal, hogy nem tudnak mit írni. Valójában ez az, ami megnehezíti sok ember számára a blogírás ütemezését.

Ha egyike vagy ezeknek az embereknek, ne bosszankodj tovább!

Nézd meg ezt a sorozatot a blogírásról – Hogyan szabadulj meg a fehér papír effektustól, ha MLM blogot írsz – 1. rész

Itt van néhány kulcsfontosságú pont, ami segít, hogy elindulj és megszerezd a rutint:

MLM blog tervezési tippek

1. Minden a tervezéssel kezdődik. Csinálj időt a blogírásra és illeszd be a jelenlegi menetrendedbe. Ez attól függ leginkább, hogy mennyire fontos a számodra a blogírás, és mit szeretnél elérni vele.

2. Válaszd ki a pontos napokat amikor bejegyzéseket írsz és válaszolsz a hozzászólásokra.

3. Csinálj egy jegyzetet az ötleteidről, amit a jövőben fogsz írni. Így mindig van valami, amiről írhatsz.

4. Ne helyezd magad nyomás alá, hogy új tartalmat tegyél közzé. Tervezz előre. Mindig tervezd meg a bejegyzéseket, legyen kész mielőtt eljön a közzététel napja.

5. Ellenőrizd a blogírás ütemezését, és végezz módosításokat, ha szükséges, hogy megfeleljen a körülményeidnek és a céljaidnak.

Ne feledd, ez az egész inkább szól a minőségről, mint a mennyiségről. A cél az kell legyen, hogy minőségi tartalmat adj, következetes módon.

Ha valami miatt leáll a blog, és nem adsz tartalmat hosszú ideig, akkor elveszíted az olvasókat és a potenciális jövedelmet! Az emberek egyszerűen nem térnek vissza, és keresnek egy másik blogot a tiéd helyett.

Ezek a teendők most. Készíts egy ütemtervet és tartsd magad hozzá, így több pénzt csinálsz a blogoddal!

van itt valami ami érdekelhet

Én ezt a marketing rendszert használom.

Kérd a hozzáférést és megmutatom!

Beréti Menyhért

Beréti Menyhért

Modern Hálózatépítés Szakértő

Szakterületem a blog központú értekesítési csatornák tervezése és kivitelezése hálózatépítőknek. 2008-óta foglalkozom online marketinggel. Amit tanítok azt én is mindennap használom a blogok és értékesítési csatornák építése közben. A Modern Hálózatépítést és annak technikai megvalósítását mutatom be a cikkekben és az oktatóanyagokban.

Megosztás